Innovatieve leverancier

Als toeleverancier voor de betonindustrie maken we het u graag zo makkelijk mogelijk. Daarom vindt u bij Metaalindustrie Van Putten alle specialismen onder één dak; van 3D ontwerpen tot en met warmtebehandelingen.

Daarvoor beschikken we over een compleet machinepark met diverse CNC-machines. Met innovatieve technologieën als plasmasnijden en robotbeladen houden we ook grip op de efficiency. Ook las- en constructiewerkzaamheden kunt u aan ons overlaten.

Creativiteit en vakmanschap

Natuurlijk komt het niet alleen maar op innovatieve technologie. Het zijn vooral creativiteit en vakmanschap die het uiteindelijke resultaat bepalen. Tel daarbij op de korte lijnen en onze flexibele mentaliteit en het mag duidelijk zijn dat we producten van hoge kwaliteit ook snel kunnen uitleveren.

Heeft u specifieke vragen? Of een probleem dat niet om een standaard oplossing vraagt? Meedenken doen we graag en goed. Ook als die oplossing vereist dat we op locatie de situatie beoordelen.

Eigen transport

Zowel het brengen als het halen van materialen is uiteraard geen enkel probleem. Metaalindustrie Van Putten beschikt over eigen transport en vanuit Dordrecht hebben we ideale aansluitingen op de snelwegen naar alle hoeken van het land.

Dé specialisten in metaal

Specialismen

CNC-frezen voor de betonindustrie
Metaalindustrie Van Putten is een flexibele toeleverancier, vooral in de productie van kleine tot middelgrote series. Met meerdere CNC-freesmachines zijn we in staat om in te spelen op verschillende afmetingen en uitvoeringen. Zowel horizontaal als verticaal verspanen behoort tot de mogelijkheden. De maximale afmeting bedraagt 2000 x 1000 x 1000 mm.

Een modern CAD/CAM-systeem stuurt de machines aan. Daardoor zijn we in staat ook de allernieuwste verspaningstechnieken toe te passen. Bovendien blijft het productieproces daardoor efficiënt. En wilt u slijtvaste materialen laten verspanen, zoals Hardox 400/500, Creusabro of Brinell 400/500? Goed om te weten dat onze machines ook die mogelijkheid bieden

CNC-draaien voor de betonindustrie
Heeft u behoefte aan enkele stuks, een kleine of een middelgrote serie? Of kunnen we u van dienst zijn met een reparatie? Met zowel een professionele Teach-in draaimachine staan onze specialisten voor u klaar. Maximaal kunnen we uit de voeten met een afmeting van doorsnede 500 x 2000 mm met een spildoorlaat van 90 mm.

De machine is aan te sturen door middel van een CAD/CAM-systeem. Met alle voordelen van dien, zoals een verkorte instel- en programmeertijd. Voor geharde onderdelen kunnen we ook gebruikmaken van CBN-draaien in plaats van slijpen.

 

 

 

 

Las- en constructiewerk voor de betonindustrie
Voor las- en constructiewerkzaamheden hebben we bij Metaalindustrie Van Putten een compleet scala aan machines productiegereed staan. Van een brandsnijtafel en een hydraulische pers tot diverse soorten lasmachines, zoals Mig/Mag, en electrode.

We zijn ervaren in het samenstellen en lassen van mallen, stempelhouders, kluizen en dergelijke. Ook hebben we alle kennis in huis voor het samenstellen van machineonderdelen. Denk bijvoorbeeld aan motorsteunen, triltafels, dekplaten, roosterplaten, loopwielen en onderdelen voor aftransport- en wasbandinrichtingen.

Repareren, verwisselen en afstellen
Niet alleen voor nieuwbouw zijn we uw partner. Ook het repareren en het verwisselen van slijtdelen en het afstellen van bestaande bandenmallen, stenenmallen of kluizen of tegelbakken is bij ons in vertrouwde handen.

Het voordeel van een eigen harderij in huis
Een belangrijk pluspunt van Metaalindustrie Van Putten is onze interne harderij. Dat maakt het mogelijk flexibel in de spelen op uw wensen, zonder afhankelijk te zijn van derden. Ook is de kwaliteit door eigen warmtebehandeling gegarandeerd. 

We hebben jarenlange ervaring  op het gebied van carboneren, afharden, nitreren, ontlaten, veredelen en (zacht)gloeien van onze eigen werkstukken.  Met die expertise van materialen en warmtebehandeling zijn we ook in staat u op maat te adviseren. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden om de levensduur van uw producten te verbeteren.

De grootste oven heeft een capaciteit van 600 x 600 x 1400 mm, met een maximaal temperatuurbereik tot 1050 graden Celsius. Metaalindustrie Van Putten is ook bekend met hardheidsmetingen, onder meer op basis van de Rockwell C-schaal.

Engineering op basis van CAD/CAM-techniek
Voor de engineering van onze werkstukken maken we gebruik van moderne CAD/CAM-technologie. Natuurlijk is dat de meest actuele programmatuur. Eigen engineers hebben het werken met Inventor en Mastercam in de vingers, voor de optimale visualisatie van ontwerpen in 3D. Extra voordeel van die pakketten is ook de eenvoudige uitwisseling van bestanden met u als opdrachtgever. Sigmanest voor plasma/autogeen snijden.

Plasmasnijden voor de betonindustrie
Met altijd ruim 40 ton staal op voorraad kan Metaalindustrie Van Putten snel inspelen op grote en kleine orders. Vooral van inzetstaal 16MnCr5 van 10 tot 60 mm is er altijd voldoende materiaal beschikbaar. Ook kunnen we u direct helpen aan 42CrMo4, Hardox 400 en St52.3.

De eigen voorraad snijden we direct op onze multifunctionele machine met een afmeting van 2 bij 4 meter. De Hypertherm HPR260 XD kan met gemak tot 32mm piercen . Het voordeel van plasmasnijden is dat het proces een hoge snijsnelheid combineert met een gladde snede met relatief weinig warmte-inbreng is. Met de autogeentorch kunnen we met gemak tot 60 mm autogeensnijden, als u prijs stelt op een mooie rechte snede.